Brudekjoler – østlige traditioner

I Kina, Indien, Pakistan og Vietnam er det traditionelt at bære en dragt og i modsætning til vestlige traditioner er kjolerne ikke hvide, men derimod røde. Rød står for ”held og lykke”. Traditionerne har dog rykket sig en del og mange kvinder har andre farver på end rød. I Indien er den klassiske dragt en såkaldt ”Wedding Sari” og Vietnams dragt er en udgave af ”Ao Dai”. Meget ofte er dragterne lavet af silke eller det såkaldte ”wedding gown material”, som er et materiale mange brudekjoler bliver lavet i. Det er blevet mere normalt at de østlige kjoler også er hvide, men præcis som i den vestlige kultur, så holder mange af kvinderne sig til traditionerne og vælger den røde udgave.

indienI Indien er det som sagt sarien som er den traditionelle dragt til bryllupper. Langt de fleste af dem er prydet i rød og lavet af det fineste silke, men også her har traditionen udviklet sig. I dag ses de i et utal af eventyrlige farver og selv materialerne er begyndt at udvikle sig, så det er kun fantasien der sætter grænser for den perfekte ”Wedding Sari”. Det indiske kvinder som er mere influeret af vestlig kultur bærer stadig en sari ved brylluppet, men mange af dem skifter over til andet traditionelt indisk tøj efterfølgende.

I Japan er man også blevet influeret af den vestlige kultur, og der er blevet lavet mange hvide kimonoer. Igen står den hvide farve for uskyld og det repræsenterer den unge mø, hvilket er den generelle tanke bag de hvide kjoler eller kimonoer. Det er en tradition, som følger gennem tiden. Det er kendt at den smukke, japanske brud skifter ud af sin hvide kimono til receptionen, og går over til en klassisk rød en for held.

I andre vestlige lande som Indonesien bærer en såkaldt ”Kebaya”, som er en bluse i forlængelse med batik. Phillipinerne derimod bærer en ”Baro’t saya”, som er deres uofficielle nationalkjole.

Der findes endnu flere traditioner og det er meget op til bruden, hvor vidt at de ønsker at følge de vestlige eller østlige traditioner. I dag er der flere og flere som vælger vestens mange udgaver af kjoler, men der er også mange som vælger at gøre både og. Nogle vælger én traditionel kjole til ceremonien og en anden til receptionen. Nogle vælger at mixe flere kulturer i kjolens designs, hvor man tager designs fra begge flere kulturer.

Det er alt sammen op til bruden og den kultur, som bruden ønsker at følge. Det kommer an på, hvor kulturel man ønsker at være og hvilken tradition man ønsker at følge. Der er som sådan ingen regler for, hvad man må og hvad man ikke må. Det er bruden, som er i centrum og det er hendes brudekjole som skal være i centrum på den store dag.

Så om det er en farvestrålende sari, en rød kimono eller måske en hvid kjole, det er op til den enkelte brud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *