En broccolisalat med dressing som hele familien vil elske

Broccolisalat med dressing anrettet på en hvid tallerken

I flere årtier har forældre verden over hevet sig i håret for at få familiens mindste til at spise broccoli. Det kan også virke skræmmende for de mindste, eller endda for problematiske teenagere, at der pludselig ligger små grønne træer på ens tallerken og man får besked på, at disse skal spises før man får lov at dykke ned i desserten. En broccolisalat med dressing er ofte løsningen på dette problem, da man kan maskere den supersunde grønne farve blandt andre spændende ingredienser og derved glasere den i dressing.

Der findes mange måder, hvorpå man kan lave broccolisalat, dog er der kun tre hovedingredienser, som skal til for at retten smager fantastisk som tilbehør til alt fra grillen eller vinterkøkkenet. Disse tre standardingredienser er naturligvis broccoli, rødløg og stegt bacon. Disse tre ingredienser er et utrolig godt match, da fedmen fra bacon går ind og bryder det skarpe i rødløget og samtidig giver smag til de ofte lidt kedelige broccolibuketter. Når man laver denne salat er det dog vigtigt, at man også husker at broccolistammen kan spises, på denne måde undgår man madspild og kan samtidig lokke mere grønt i sine børn.

Fra klassisk til moderne – en broccolisalat med dressing som er nem og ligetil

Der er mange supplementer, der gør at en broccolisalat med dressing kan løftes fra almindelige standarder til noget nær gourmet. En god broccolisalat indeholder udover hovedingredienserne også solsikkekerner eller ristede pinjekerner samt rosiner eller tørrede tranebær. Dressingen man kan lave til, kan enten være en fuldfed cremefraiche eller mayonnaisedressing, hvorved salat kan serveres for sig selv som en forret. Eller med en god gammeldags mormordressing, således at salaten kan spises som tilbehør til alverdens hovedretter. Man kan servere denne salat til alle former for protein, den passer perfekt sammen med både fisk, lam, oksekød, svinekød, kylling, and og vildt. Har man rester tilbage fra aftenen før, skal man endelig ikke smide disse ud, men tilføje kvarte kogte æg og flager af frisk parmesanost – så har man en revideret udgave af cæsarsalat med broccoli.

Udforsk de mange muligheder med en broccolisalat med dressing

Denne ret ligger, ligesom mange andre, op til fri leg i køkkenet. Man kan komme alverdens forskellige råvarer i uden at det ødelægger smagssammensætningen. Prøv f.eks. med nogle stykker af frisk æble eller revet gulerod. På denne måde vil man forvandle sin broccolisalat med dressing til noget, der minder om coleslaw, der ligeledes passer perfekt til enhver grillaften. Man skal aldrig lade sig begrænse, når man står i køkkenet og denne salat er perfekt til at få tømt både køleskab og fryser for grøntsagsrester, således at man kan købe nye forsyninger. En god broccolisalat med dressing kan holde sig 2 dage i køleskabet, hvis dressingen er vendt i selve salaten. Skiller man de to ting ad, kan salaten nemt holde sig i op til 4 dage, så længe man har dryppet baconen godt af, således at det resterende fedt ikke klumper ingredienserne sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *