Lammeskind i boligindretningen

lammeskind

Der findes ikke noget som at sidde krøllet sammen i en dejlig stol foran pejsen med en god bog eller foran fjernsynet hvor yndlingsfilmen ruller hen over skærmen, mens vinden hyler udenfor og kaffen brygger. I sådan en situation, er der ikke meget der mangler.

… Det skulle da lige være et uldent blødt lammeskind fra RumRum, til at varme ende og ryg samt give boligen et præg af den nordiske natur.

Ét skind mange funktioner

Et lammeskind i boligen kan have mange funktioner og placeret mange steder.
Mange foretrækker at bruge det til deres lille nyfødte baby, der med sin nye og fine hud, har brug for at ligge på det blødeste af det blødeste. Her er et lammeskind ideelt, da de ofte ikke fælder eller kradser, som andre typer af tæpper af og til gør.

Når barnet bliver lidt ældrere, kan man med fordel placere skindet på gulvet, hvorpå barnet så kan kravle og lege, uden at få splinter fra gulvet i huden. Barnet kan endda også snildt tage en lur på gulvet hvis han/hun løber tør for energi midt under en god leg.

Et populært sted at anbringe sit lammeskind er i stolen hvor det vil gøre oplevelsen af at sidde i stolen usandsynligt mere komfortabel. Her kan man så sidde og læse en god bog, nyde en kop varm kakao på en kold regnvejrsdag eller falde i søvn til en god film i fjernsynet en sen lørdag aften.
Danmark er kendt for fænomenet ‘hygge’ og man må sige at et lammeskind unægteligt gør ethvert hjem og enhver situation lidt hyggeligere.

Har man en gammel sofa eller stol, men ikke penge til at købe nye møbler, kan man blot smide lammeskindet over. Besøgende vil med al sandsynlighed slet ikke ænse det slidte møbel underneden, men blot kaste sig over det hvide pelsede skind.

Der ses flere og flere lamme- og dyreskind i de danske boliger

I takt med hele ‘ny nordisk’ konceptet, der går ud på at dyrke vores nordiske skandinaviske rødder, er populariteten for lammeskind steget. Vi kan godt lide, at vores hjem ser autentiske ud og ikke kun ligner noget vi har købt i et stort supermarked, men derimod selv snittet af træ eller hentet og skudt i skoven.
Det er den stræben efter det naturlige og naturen, der bl.a. gør lammeskind populære. Det er jo også meget rarere at ligge på en blød fårepels end på et masseproduceret tæppe i akryl.

Har du ikke noget lammeskind endnu, men ønsker at bringe naturen ind i din bolig, er det en god idé at undersøge markedet inden du køber. Der findes nemlig mange forskellige typer af lammeskind og de varierer meget i både kvalitet og pris – men disse to faktorer hænger dog ofte sammen. Kvaliteten bliver bl.a. vurderet ud fra tykkelsen af uldet på skindet. Et skind med en tyk pels – som ofte også er de foretrukne – vil altså ofte være i den dyre ende, ift. skind med en knap så tyk pels.

One thought on “Lammeskind i boligindretningen

  1. Det lyder jo fint, men hvordan skal de rengøres? Skind med tyk pels kommer ofte til at lugte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *