Leder du efter en en god tandlæge?

Tandlæge

Alle mennesker har brug for at få tjekket deres tænder hos en tandlæge en gang i mellem. Er man folkeskoleelev, vil man ofte blive kaldt til skoletandlæge et par gange i løbet af sin folkeskoletid, hvilket kan være en god måde for børn at blive vænnet til det at gå til tandlægen fra en tidlig alder. Mange voksne har i dag tandlægeskræk, og det er muligvis fordi, at der ikke har været samme tradition for at gå til tandlægen før i tiden. Er man blevet vant til at gå til tandlægen og har haft gode oplevelser med det, så er risikoen for at udvikle tandlægeskræk også mindre.

Find en god tandlæge

Når man som barn eller ungt menneske er færdig med folkeskolen, er det vigtigt, at man begynder selv at interessere sig for, hvor og hvornår man skal til tandlægen. Der er jo ikke nogle officielle regler for, hvor tit man skal begive sig af sted til tandlægen, men at få tjekket sine tænder cirka en gang om året kan anbefales til alle. Når man bliver voksen, skal man selv ud og finde sig en tandlæge, som man er tryg ved, undersøger ens tænder. Det er derfor rigtigt vigtigt, at man finder en god tandlæge, som man føler tager hensyn til ens behov og er rar. Har man fx altid været en smule bange for at gå til tandlægen, så er det ekstra vigtigt, at man går hos en tandlæge, som er opmærksom på dette og derfor hjælper med at bevise, at tandlægeskræk er irrationelt. Har man tandlægeskræk, og får man modsat bevist over for sig selv, at det er rigtigt ubehageligt og utrygt at være til tandlægen, så skal man ikke regne, med at tandlægeskrækken bliver bedre. En god tandlæge er derfor en tandlæge, der prioriterer patienten/kunden højt og sørger for at gøre tandlægebesøget til en god og behagelig oplevelse.

Man skal selv betale for sine tandlægebesøg

I modsætning til så mange andre helbredsmæssige undersøgelser, skal man selv betale sine tandlægeregninger, når man bliver voksen – det vil sige er fyldt 18 år. Derfor er det måske også mest passende at kalde tandlægens besøgende for kunder i stedet for patienter. I de fleste andre tilfælde vil man i Danmark heldigvis opleve, at lægebesøg og behandlinger er gratis, fordi sundhedsvæsnet financieres gennem skatten. Med tandlægebesøg er det imidlertid anderledes. Det betyder derfor også, at man er i sin gode ret til at skifte tandlæge, når man har lyst, hvis man fx finder sin nuværende tandlæge ubehagelig eller utilstrækkelig. Man har derfor alle muligheder for at finde sig en god og passende tandlæge, som man er tryg ved og kan lide at blive undersøgt af.

Et tandlægebesøg betyder ikke nødvendigvis, at man er syg eller har behov for at få lavet noget på sine tænder. Der kan sagtens bare være tale om et tandtjek. Netop fordi man selv skal betale for sine tandlægebesøg, kan det godt betale sig, at man undersøger, hvor man kan finde sig en billig tandlæge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *