Pas godt på menneskets bedste ven

hund

I Danmark er det ren rutine at vaccinere vores børn. Første gang, når de er helt små og anden gang, når de er i 12-årsalderen. For enhver forælder er der hverken tvivl eller tøven, når det gælder om at få beskyttet sit barn i mod diverse ubehagelige eller farlige sygdomme. Men hvorfor gælder denne omsorg egentlig kun vores børn? Burde vi ikke udvide denne omsorg til at kunne tage sig af alle familiens medlemmer – også de firbenede? Det er der også flere og flere danskere, der mener. Vaccinationer til hunde har aldrig været mere populære, end de er det lige nu. Især jyderne er gode til at få sikret deres firbenede venner i mod en lang række sygdomme som rabies, hundesyge, smitsom leverbetændelse, leptospirose, parainfluenze, parvovirus og andre. Hunde skal vaccineres af flere omgange ligesom menneskebørn skal. Vaccinerne virker bedst, hvis familiens hund allerede kommer med i et vaccinationsprogram som hvalp, hvorefter der følges op på programmet som hunden bliver ældre.

Vaccination reddede Tanjas bulldog

Tanja fra Bramming oplevede en kold morgen i januar noget meget ubehageligt. Kort efter, at hun havde lukket familiens fire år gamle bulldog, Lotte, ud i haven, hørte hun et hyl af en anden verden. Tanja skyndte sig at slippe, hvad hun havde i hænderne og løb udenfor for at finde årsagen til larmen. Bagerst i haven lå Lotte og peb med et stort sår plantet på snuden. Først kunne Tanja ikke finde ud af, hvordan hunden havde fået skaderne, men ved en nærmere inspicering af haven, fandt hun en rævegrav i et hjørne af haven. Ved et besøg hos dyrlægen blev det slået fast, at såret stammede fra et bid fra en ræv, og at Tanjas bulldog var meget heldig med at være vaccineret. Såret blev renset og syet, og Tanja kunne igen tage hjem sammen med sin bedste ven. Senere på ugen gik Tanja igen ned til rævegraven og fandt til sin store overraskelse en død ræv liggende med fråde om munden. Tanja er derfor meget glad for, at hun havde styr på vaccinationerne til sin hund, så Lotte slap med en advarsel i stedet for rabies.

Vaccinationer boomer i Esbjerg

Det er ikke kun i Bramming, de kan finde ud af at vaccinere Plet og Fido. Også i Esbjerg er de fremme i skoene, hvad angår hundes helbred. En af dyrlægerne i Esbjerg fortæller om et øget salg af vaccinationer på 300 % inden for de sidste ti år. Inden for det sidste år alene er antallet fordoblet i forhold til året før. Tendensen kan skyldes flere ting – til trods for krisens efterslæb, får vi stadigt flere og flere penge mellem hænderne, der bliver stigende større opmærksomhed på dyrs velfærd og rettigheder, og vi ønsker at holde vores firbenede venner i live længst muligt. Der bliver hele tiden forbedret på det mediciske område – både inden for medicin til mennesker og dyr – så vi har helt sikkert ikke set det bedste endnu. Hvis du er i tvivl, om du bør vaccinere din hund, så er svaret et klart ja!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *