Den sidste vilje er vigtig for enhver

Woman at Funeral with coffin

Den sidste vilje er vigtig at få styr på og nedskrevet før uheldet sker, døden er uundgåelig for os alle, dog er der ingen, der kan vide sig sikre på, hvornår denne indtræffer. Den sidste vilje er en mulighed for at få sine sidste ønsker opfyldt, således at man kan forlade verden med den finesse og ønsker man måtte have omkring dette. Bor man i Grenå eller Djursland er det muligt at udfylde den sidste vilje på internettet, hvor man blot skal udfylde en formular og indsende denne til bedemanden. Se her: https://sorenronde.dk/min-sidste-vilje

I forbindelse med ens død vil den sidste vilje blive taget frem og et samarbejde mellem familiemedlemmer og bedemanden, vil denne opfyldes i det omfang, det er muligt. Dét man skal udfylde i forbindelse med den sidste vilje er naturligvis, om man ønsker kremering eller begravelse, hvor man ønsker at højtideligheden skal afholdes, om man ønsker en anonym eller et kendt gravsted samt om man er indforstået med en eventuel obduktion samt om man har doneret sin krop til videnskabelige formål. Dernæst skal man svare ja eller nej til om ens testamente er udfyldt, samt en eventuel tilknyttet advokat.

Med den sidste vilje kan man stadig få det som man vil have det

Det er dette dokument, der gør at man kan få eventuelle særlige ønsker opfyldt i forbindelse med ens død. Dette omhandler f.eks. om man ønsker kremering samt at asken skal spredes over havet, dog skal man selv have søgt om dette på forhånd, således at dokumenterne ligger klar. Dernæst kan man med fordel udfylde formularen for at sikre sig, at ens yndlingssalmer bliver sunget i kirken, eller hvis man har særlige ønsker i forhold til, at der skal afspilles et særligt stykke musik fra en cd-afspiller i kirken eller mens man køres derfra. Derudover kan man på forhånd sikre sig, at udsmykningen i kirken matcher ens ønsker og idealer i forbindelse med lysopsætning og valg af blomster i bænkerækkerne, dog skal man her være opmærksom på, at det ikke er alle blomstertyper der er tilgængelige hele året rundt.

Let byrden fra familien med den sidste vilje

Udover at man naturligvis kan få sin begravelse som man ønsker den, er der også en anden fordel ved at lave den sidste vilje – naturligvis at det tager noget af byrden fra ens nærmeste. At skulle sørge for en begravelse for ens kære efter deres død, er hårdt for enhver og man kan hurtigt så tvivl hos sig selv, om hvorvidt der kunne have været særlige ønsker i forhold til blomster- og salmevalg, derfor bør man orientere sine nærmeste om, at man har udfyldt den sidste vilje. En fordel kan være at udfylde den i samarbejde med et nærtstående familiemedlem, således at denne også kan få lov at komme med forslag til, hvordan familien ønsker at tage afsked. Det kan være hårdt at udfylde den sidste vilje, da det er en erkendelse af, at man på et tidspunkt skal dø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *