Specialskole – Hvis du har vanskeligheder

Specialskole

Når det drejer sig om unge med psykiske vanskeligheder er en faktor, der er meget vigtig at tænke på, i hvor store grupper de unge arbejder og studerer. Dette tages der højde for på en specialskole.

En specialskole tilbyder forskellige grupper

En ung, som står i en situation, hvor vedkommende er psykisk sårbar på en eller anden måde, hvilket kan give sig til udtryk på tonsvis af måder, er der ting man skal være opmærksomme på. Der er specialskoler i Roskilde, som netop tager sig af det. Disse er skoler, hvor de unge kommer hen, de bor der, de laver lektier der, de spiser der, og vigtigst af alt så studerer de der sammen med mange unge. Det er klart, at en studerende ikke kan tage på specialskole og være helt alene hele tiden. Dette faktum, at man konstant skal være sammen med nogen kan være lidt vanskeligt. Derfor er det ret vigtigt at have konstant styr på hvor mange personer den unge bør omgås. Det kan for eksempel være, at der er tale om en introvert ung person, som derfor ikke bør være i for store grupper da det kan være svært for den unge i sådanne situationer at få nok plads. På specialskolen i Holbæk tager man højde for dette. Man laver en slags analyse af alle unge, der kommer til steder for at se hvilken type de er og i hvilke rammer de lærer bedst.

På specialskole er der også plads til den ekstroverte unge

Det er dog langt fra alle unge, som kommer på en specialskole, som er introverte og har brug for stilhed. Derimod er der mange ekstroverte unge som kommer og bare vil have fuld fart over feltet hele tiden og konstant være sammen med nogen. Når for eksempel den daglige tur til supermarkedet går, vil den unge måske gå fra specialskolen i Odsherred med en eller anden, så man ikke går rundt i Roskilde helt alene og begynder at tænke så meget og måske endda blive rastløs og derefter ked af det. Det kan dog også være sådan, at den introverte unge har brug for det modsatte af hvad vedkommende rent faktisk har lyst til. Det kan være, at en lærer på den pågældende specialskole i Roskilde ser på den unge og tænker, at vedkommende er introvert og har brug for at være meget alene og har brug for meget stilhed. Det kan dog også være en af grundene til, at den unge har det hårdt. Netop derfor kan det også være godt for den unge at komme ud i situationer hvor der er mange mennesker og hvor den unge er tvunget til at koncentrere sig blandt mange andre unge. På den anden side kan det også være, at en ung på en specialskole i Odsherred er ekstrovert, men har brug for at lære også at kunne være alene så vedkommende ikke bliver så vant til at være sammen med andre at man ikke kan være alene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *