Svømning er i høj grad en konkurrencesport

Svømning

Svømning er noget mange forbinder med konkurrence, da det er en sport, hvor man også ser mange danskere, som både deltager og vinder medaljer. Og det er en sport, der også i høj grad handler om konkurrence. Dette både ved at man skal overgå egne præstationer og andres. Man kæmper primært for sig selv, hvilket gør at konkurrencen bliver personligt en til en. Det handler om at være hurtigst og de er altså ikke her så meget at rafle om. Den med den bedste tid vinder og det er ofte meget få sekunder og måske endda millisekunder, der afgør det og giver udslaget.

I svømning kan det så variere ift. hvilken genre man svømmer indenfor. Altså kan man vælge den genre man er bedst til og konkurrer indenfor denne. Der er både brystsvømning, crawl og butterfly. Hver har de deres sværheder og udfordringer og handler altså om hvilken teknik, man har og hvor man er stærkest. Derudover er der også forskellige længder, man konkurrere i jf. løb. Altså kan man både have de helt korte distancer og de længere distancer, som kræver mere udholdenhed. Om ikke andet er det i høj grad en konkurrencesport, hvor man altså skal have både det helt rette mind-sæt og det rette udstyr. På nettet kan man købe forskelligt svømmeudstyr til alle niveauer.

Er du en vandhund – så er svømning noget for dig

Måske har man længe tænkt på at begynde til en sport, dog været lidt i tvivl om hvilken. Her skal man gøre sig klart, hvordan man er mest til at dyrke sport. Skal dette være i hold eller skal man kæmpe for sig selv? Der findes utroligt mange genre og det kan også vurderes ud fra hvilke muligheder, der er i det område, hvor man bor. Samt man kan vælge ud fra, hvad ens venner gør, hvis man vil begynde til sport for det sociale. Der kan være flere ting at tænke over og man skal finde ud af, hvad man her prioriterer.

Er man en vandhund, ja så kunne man begrænse sin søgning til aktiviteter og sport i vandet. Her er der flere muligheder og forskellige måder at bruge vandet på. Dog ville svømning være det mest oplagte valg, da man netop her får lov at svømme alt det, man har lyst til. Man vil være tryg ved det, hvis man elsker vand, hvilket er en fordel. Når man går til svømning vil det også være med andre mennesker på ens svømmehold, når man øver. Dog skal man have in mente, at det netop ikke er en holdsport, men mere noget man selv dyrker.

Sommerferiesvømning kan være en god ide

Er ens børn ikke så meget til at gå til svømning, men skal stadig have det lært, så er der også andre muligheder. Man kan forsøge selv at lære sine børn at svømme. Eller så kunne man sende dem til sommerferiesvømning. For så vil børnene kunne lære at blive mere trygge ved vand og det at svømme. Det kan være en god ide for mange og for dem, der ikke helt har kunne følge med i skole svømning eller bare har svært ved at lære det. Altså en god ide og værd at overveje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *